Siemen van der Meulen | Teambegeleiding en -coaching
15497
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15497,bridge-core-3.1.1,everest-forms-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Teambegeleiding en -coaching

Beter functioneren
als team

Inzicht in de samenwerking

Meer begrip voor elkaars doen en denken

Nieuwe inspiratie,
nieuwe energie

De teamdynamiek in beeld

Binnen teams kan de groepsdynamiek heel bepalend zijn. Dit geldt voor het team als geheel en voor de individuele medewerkers. Bij het begeleiden en coachen van teams kijk ik als ervaren begeleidingskundige scherp naar groepsdynamica. Wat wordt er bijvoorbeeld níet gezegd in het team en kan dat ook op tafel komen? Hoe is de onderlinge samenwerking en communicatie? Kan en mag er nog geleerd worden? Is er sprake van ontwikkeling of juist routine? Tijdens het begeleiden en coachen van teams maak ik de onderlinge samenwerking inzichtelijk. Ook zet ik regelmatig managementgames in om de teamontwikkeling en -samenwerking zichtbaar te maken en te bevorderen. In alle gevallen garandeer ik het team een inspirerende, zorgvuldige en veilige aanpak.

Begeleidingskundig gesprekspartner voor het management

Vanuit mijn rol als coach, teambegeleider of intervisiebegeleider ben ik regelmatig een gesprekspartner voor het management van organisaties. Als andragoog ben ik afgestudeerd als arbeid- en organisatiedeskundige. Ik kijk systemisch vanuit de teams en medewerkers verder naar de gehele organisatie; uiteraard met respect ieders privacy. Denk bijvoorbeeld aan parallelprocessen binnen de organisatie. Met mijn ervaring vertaal ik dit naar beleid en visie voor het management.

Beter inzicht, beter functioneren

Samen stilstaan – maar dan vanuit vanuit beweging – bij hoe het team werkt aan opdrachten. En daarbij samen nieuwe inzichten opdoen. Dat is waar teambegeleiding en -coaching op neerkomt. Tijdens zo’n sessie komt waardevolle nieuwe inspiratie en energie vrij. Je gaat elkaar en jezelf beter begrijpen. Je ontdekt hoe de ander denkt en wat diens kwaliteiten en valkuilen zijn. Zo krijgen medewerkers nieuw perspectief op de eigen kwaliteiten en uitdagingen in het werk. Een teamochtend of -middag legt de basis voor nieuw plezier in het werk en een hechtere teamsamenwerking. Zo komen teamdoelen makkelijker dichterbij.

Zo ga ik te werk

Naast praten over belangrijke onderwerpen, werk ik graag vanuit beweging. Letterlijk dus. Want via speelse oefeningen komen onderwerpen anders en makkelijker ter sprake. Al doende ontstaat inzicht in hoe het team werkt en wie welke rol inneemt. Beweging en spel creëert ook meer energie dan stilzitten aan tafel. Een teamochtend of -middag wordt op deze manier een inspirerende ervaring vol nieuwe inzichten. Afhankelijk van de vraag van het team en/of de opdrachtgever zijn uiteenlopende invalshoeken mogelijk, waaronder intervisiebegeleiding.