Siemen vd Meulen | Communicatietrainer, coach, zorgconsulent
14093
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14093,bridge-core-3.1.1,everest-forms-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Over mij

Ruimte om te leren

Sinds 2023 ben ik zelfstandig communicatietrainer, coach, begeleider en zorgconsulent. Nogal uiteenlopende rollen, en dat is geen toeval: daar floreer ik bij. Ik ben een generalist die op basis van decennia ervaring graag mensen helpt. Mensen die zich willen ontwikkelen als professional, collega en persoon. Opdrachtgevers waarderen me om mijn rust, intuïtie, analytisch vermogen en humor. En niet te vergeten: om de ruimte die ik mensen geef. Dat doe ik door samen op te trekken en samen mogelijkheden te verkennen zonder de belangrijke vragen uit de weg te gaan. Zo creëer ik ruimte om van daaruit te leren. Die ruimte, dat inzicht gun ik iedereen.

Spiegelend inzicht

Mijn credo vertelt wat ik nastreef en hoe ik dat doe. In al mijn rollen – als communicatietrainer, coach, begeleider of zorgconsulent – houd ik mensen een spiegel voor. Zodat ze lering trekken uit hun eigen spiegelbeeld, ofwel inzicht krijgen over hun eigen kwaliteiten, vaardigheden en functioneren. Dit inzicht is onmisbaar om gedrag en gedragspatronen te veranderen en ontwikkeling in gang te zetten.

Registraties

 – LVSC: (leer)supervisor en coach
 – CRKBO: geregistreerd docent

lvsc
keurmerk-crkbo

Mijn achtergrond

Begonnen als verpleegkundige ben ik andragoog en begeleidingskundige. Ik heb jaren als leidinggevende gewerkt in de gezondheidszorg. En daarna als hogeschooldocent Professioneel Leiderschap bij de Hanzehogeschool Groningen (masteropleiding verpleegkundig specialist) en bij HanzePro Social Studies (begeleidingskunde opleiding). Daarnaast werk ik sinds ruim 15 jaar als zelfstandig zorgconsulent en casemanager voor het CCE (Centrum voor Consultatie en Expertise). Verder werk ik sinds enkele jaren als communicatietrainer voor Improsa: een acteurs-, trainings- en theaterbureau voor profit- en non-profitorganisaties.

Privéweetjes

Coachen en sporten horen van nature bij elkaar. Ook in mijn geval. Ik ben een sportief mens en houd van hardlopen en schaatsen. Regelmatig loop en schaats ik marathons. De levenslessen en ervaring die ik daarbij opdoe, neem ik graag mee in al mijn rollen. Iets anders waar je uren met me over kunt praten: muziek. Ik houd van allerlei muziekstijlen en kan enorm genieten van het gevoel dat muziek oproept. Trouwens, ik ben ook drummer. Had ik al gezegd dat ik uiteenlopende rollen vervul?