Siemen van der Meulen | Communicatietrainer
14057
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14057,bridge-core-3.1.1,everest-forms-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Communicatietrainer

Rollenspelen met trainingsacteurs

Effectief en makkelijk communiceren

Inzicht in eigen communicatie

Waardevolle investering in medewerkers

Ervaringsgericht leren tijdens rollenspelen

Als communicatietrainer ga ik met uw medewerkers aan de slag met vooraf te bepalen thema’s. Denk bijvoorbeeld aan eigen casuïstiek, motiverende gespreksvoering of grensoverschrijdend gedrag. Regelmatig doe ik ook managementgames met medewerkers. Dit kan ook als onderdeel van een assessmentprogramma voor trainees. Meestal neem ik een trainingsacteur mee, een rol die ik zelf ook vervul. We spelen levensechte situaties na met bijvoorbeeld cliënten of collega’s. Zo houd ik uw medewerkers een spiegel voor die het eigen gedrag en gedragspatronen duidelijk maakt. Rollenspelen doen, is aanvankelijk wel spannend. Toch gaan cursisten mee in het spel: ik bied ze een veilige omgeving en mijn manier van werken is laagdrempelig. Achteraf is er altijd opluchting en tevredenheid over wat ze hebben gedurfd en geleerd. Een krachtiger manier van leren in de praktijk, ervaringsgericht leren, is er in mijn optiek niet.

Waardevolle investering in medewerkers

Mijn communicatietrainingen creëren ruimte om te groeien, zowel persoonlijk als professioneel. Dit kan in de zorg zijn, in het onderwijs, of in elke andere omgeving waar professionals te maken hebben met klanten en collega’s. Ik investeer in medewerkers door concreet aan de slag te gaan met situaties en hoe daarin te handelen, in plaats van er alleen over te praten. Zo laat ik ze ontdekken hoe ze communiceren en hoe ze daarin kunnen groeien. Dit genereert nieuwe impulsen, ruimte en plezier: uw medewerkers merken al doende dat ze effectiever en makkelijker kunnen communiceren met mensen.

Zo ga ik te werk

Als communicatietrainer ben ik heel alert. Ik herken groepsdynamische processen en schakel direct. Emoties hebben bijvoorbeeld altijd voorrang. Want vaak hebben mensen dingen meegemaakt die door het uitspelen van situaties van alles oprakelt. Weerstand is altijd aanwezig, maar die benut ik door de dingen juist aan te gaan en bespreekbaar te maken. Mijn stijl is rustig, betrokken, actief, enthousiasmerend, betrouwbaar en invoelend. Ik ben niet bang om dingen uit te proberen en zo uw medewerkers te prikkelen. Door jarenlange ervaring weet ik bij hen naar boven te halen wat er blokkeert of schuurt. Dingen die er echt toe doen en die de sleutel zijn tot nieuw gedrag.